Hódmezővásárhely

A többségi Fidesz-KDNP kész támogatni az új polgármestert

A többségi Fidesz-KDNP kész támogatni az új polgármestert

Hegedűs Zoltán volt alpolgármester kijelentette, hogy a hódmezővásárhelyi közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-s képviselők készek támogatni az új független polgármester, Márki-Zay Péter város érdekében végzett munkáját.

Az időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként induló politikus újságíróknak elmondta, a többséget alkotó képviselőknek Hódmezővásárhely a legfontosabb, ezért készek a konstruktív együttműködésre az új polgármesterrel. Hegedűs Zoltán lemondott alpolgármesteri tisztségéről, a közgyűlésben azonban tovább dolgozik, képviselőtársai pedig megválasztották a helyi Fidesz-frakció vezetőjének. 

 

Hegedűs Zoltán és Koszó Péter lemondott alpolgármesteri tisztségéről - Fotó: Imre Péter

Hegedűs Zoltán és Koszó Péter lemondott alpolgármesteri tisztségéről

 

A politikus szerint egy város vezetése akkor működik jól, ha az abban résztvevők azonos elveket vallanak, ezért meg akarják adni az új polgármesternek a lehetőséget arra, hogy maga választhassa ki munkatársait. Így a Fidesz kész a négy ellenzéki képviselő közül bármelyiket támogatni abban, hogy alpolgármesterként segítse Márki-Zay Péter munkáját. Koszó Péter is lemondott alpolgármesteri tisztjéről, a jövőben képviselőként tesz meg mindent a város érdekében. A két képviselő közölte, az alpolgármesteri tisztség megszűnése miatt a törvény szerint nekik járó háromhavi végkielégítést - mintegy 1,8 millió forintot - jótékony célra ajánlják föl.

 

MTI/T.D.