Hódmezővásárhely

Fedezet nélküli beruházás Hódmezővásárhelyen

Fedezet nélküli beruházás Hódmezővásárhelyen

hódmezővásárhelyi közgyűlés pénzügyi-gazdálkodási bizottságának vizsgálata szerint anélkül kötött szerződést a hódmezővásárhelyi strand vízkezelő technikájának kiépítésére Márki-Zay Péter polgármester, hogy a költségvetés megfelelő során az ehhez szükséges forrás rendelkezésre állt volna.

A vizsgálati jelentésről szóló, a szabálytalanságot megállapító határozatot a Fidesz-KDNP frakció tagjainak szavazatával fogadta el a hódmezővásárhelyi közgyűlés. Kovács László a pénzügyi-gazdasági bizottság elnöke a vita során emlékeztetett rá, december 17-én döntött arról a közgyűlés, hogy a strandfejlesztés ügyében vizsgálat indul fedezet nélküli kötelezettségvállalás gyanúja miatt. A bizottság 24 dokumentumot kért munkájához, ebből azonban csak nyolcat bocsátott a polgármesteri hivatal a testület rendelkezésére.

 

A közgyűlés szerint fedezet nélkül szerződött egy beruházásra Márki-Zay Péter polgármester

A közgyűlés szerint fedezet nélkül szerződött egy beruházásra Márki-Zay Péter polgármester

 

hódmezővásárhelyi közgyűlés a 2018-as költségvetésben 170 millió forint támogatást hagyott jóvá az önkormányzat tulajdonában lévő HMSZ Zrt. számára a strand vízkezelő technikájának kiépítésére. Az önkormányzat és a cég erről szerződést is kötött - mondta a képviselő. Az időközi választást követően a fejlesztéshez szükséges lépések nem történtek meg. Ősszel azonban az önkormányzat saját beruházásában, a szükséges munkálatokat három részre bontva kiválasztotta a kivitelezőket és szerződést kötött a fejlesztés megvalósítására - mondta Kovács László, hangsúlyozva, ezt közgyűlési hozzájárulás nélkül nem lehetett volna megtenni.

Márki-Zay Péter a vita során kifejtette, az önkormányzat a Belügyminisztériumtól 170 millió forintos támogatást kapott a strand működési költségét évente 100 millió forinttal csökkentő fejlesztésre. A támogatás feltétele volt, hogy a fejlesztés az önkormányzat saját beruházása legyen. A közbeszerzési terv módosításakor a közgyűlés döntött arról, hogy a fejlesztést nem a HMSZ Zrt. hanem az önkormányzat végzi el saját beruházásként, a szükséges költségvetési módosítást ennek ellenére a testület nem szavazta meg - mondta a polgármester.